poniedziałek, lutego 25, 2013
Fifty Shades of Chicken
Chcę, żebyś to zobaczyła. Wtedy wszystko zrozumiesz. To jest książka kucharska” powiedział, wyciągając przepisy z kolorowymi fotografiami. „Bardzo chcę cię przygotować.” Tu nie chodzi tylko o rozgrzanie mnie, aż moje soki się wyklarują, a potem trochę odpoczynku. To będzie rozciąganie, szarpanie, faszerowanie, wiązanie. Na pięćdziesiąt sposobów. Obiecał, że zaczniemy powoli, od wina i smarowania olejkiem. O kurczę. “Będę kontrolował wszystko, co będzie się tutaj działo” mówi. „Możesz wyjść w każdym momencie, ale tak długo jak tu jesteś, pozostajesz moim składnikiem.” Zostanę przemieniona z surowej i organicznej w coś.. Coś pysznego.
Tak zaczynają się przygody Panny Kurczak, młodej, z wolnego wybiegu, od surowej niewinności do złocisto-brązowej ekscytacji w parodii w formie książki kucharskiej bazującej na sensacji wywołanej przez trylogię EL James „Pięćdziesiąt twarzy Greya”. Tak jak Anastasia Steele, Panna Kurczak znajduje się w łasce dominującego mężczyzny, w tym przypadku bogatego, seksownego i bardzo głodnego szefa kuchni. Z zapadającymi w pamięć poradami i wyraźnymi fotografiami, Pięćdziesiąt odcieni kurczaka pozwoli wam zdominować obiad. I tak jak książka EL James, książka kucharska składa się z trzech aktów : Ptak Nowicjusz (łatwe przepisy na dobrą pieczeń), Rozpadając się na kawałki(weekendowe posiłki) i Zaawansowane techniki (punkt kulminacyjny gotowania).
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz